ĐỀ THI MÔN TIẾNG ANH LỚP 6 HỌC KÌ 1

  -  

Đề thi Tiếng Anh lớp 6 Học kì 1 có đáp án năm 2021 sách new (90 đề) - Kết nối trí thức, Cánh diều, Chân trời sáng sủa tạo

Haylambởi vì soạn và sưu tầm Đề thi Tiếng Anh lớp 6 Học kì 1 bao gồm câu trả lời năm 2021 sách new (90 đề) những cuốn sách Kết nối học thức, Cánh diều, Chân ttránh sáng chế được tổng hợp tinh lọc từ bỏ đề thi môn Tiếng Anh 6 của những trường THCS sẽ giúp học sinh bài bản ôn luyện tự kia đạt điểm trên cao trong các bài thi Tiếng Anh lớp 6.

Bạn đang xem: đề thi môn tiếng anh lớp 6 học kì 1

*

Phòng Giáo dục đào tạo cùng Đào tạo ra ...

Đề thi Học kì 1 - Chân ttránh sáng sủa tạo

Năm học tập 2021 - 2022

Bài thi môn: Tiếng Anh lớp 6

Thời gian làm bài: phút

(không nói thời gian phạt đề)

(Đề số 1)

I. Circle & Odd one out.

1. A. xe đạp B. bus C. plane D. photo

2. A. beautiful B. big C. market D. noisy

3. A. train B. post office C. clinic D. supermarket

4. A. mother B. father C. brother D. doctor

II. Give sầu the correct khung of verbs in bracket.

1. They (be) ................... engineers.

2. She (live) ................... on Tran Phu street

3. Phong (not/ listen).............................. to the music every day.

4. Look! Minch (play) ................... soccer.

III. Choose the correct answer

1. Hi. My name is John. What’s__________name? - My name’s Lan.

A. my B. her C. his D. your

2. How many books does Ba___________? - He has eight.

A. have sầu B. has C. to lớn have sầu D. having

3. Does Lan have sầu Math on Tuesday? - No, she___________.

A. don’t B. doesn’t C. hasn’t D. haven’t

4. She ___________ her teeth every evening.

A. brush B. to lớn brush C. brushing D. brushes

5. What is she doing ? - She __________ to music.

A. listen B. listens C. is listening D. listening

6. He has breakfast _____ six o’cloông chồng.

A. in B. at C. on D. for

7. My school is ________ to lớn a hospital.

A. near B. next C. beside D. between

8. Where is ________ school? - It’s in the country.

A. Nams’ B. Nam C. the Nam’s D. Nam’s

IV. Find the word which the underlined part is pronounced differently from the others.

1. A. house B. trang chủ C. khách sạn D. hour

2. A. truông chồng B. bus C. ruler D. lunch

V. Read the passage and choose True (T) or False (F)

My name is Mai. I am a student at Thang Long School. It is in the country. Every morning, I get up at five o’cloông xã. I take a shower, have sầu breakfast and go lớn school at 6.30. I have classes from 7.00 lớn 11.15. At 12.00 I have sầu lunch at school. In the afternoon, I vày the housework and play volleyball. In the evening, I watch television or listen khổng lồ music and bởi vì my homework. I go to lớn bed at 10.30.

1. Mai is a student at Thang Long School.

2. Mai goes to lớn school at half past six.

3. She does the housework và plays volleyball in the afternoon.

4. In the evening, she doesn’t watch television.

VI. Rearrange these words to lớn make complete sentences.

1. lives/ he/ near/post-office/the

..…………...…………….……...…………….……...…………….…….....……

2. listens / Nam / after / lớn / school / music .

..…………...…………….……...…………….……...…………….…….....……

3. school / city / is / my / the / in

..…………...…………….……...…………….……...…………….…….....……

ĐÁP.. ÁN

I.

1. D 2. C 3. A 4. D

II.

1. are

2. lives

3. doesn’t listen

4. is playing

III.

1. D 2. A 3. B 4. D

5. C 6. B 7. B 8. D

IV.

1. D 2. C

V.

1. T 2. T 3. T 4. F

VI.

1. He lives near the post-office.

2. Nam listens to music after school.

3. My school is in the city.

Lưu trữ: Đề thi Tiếng anh lớp 6 Học kì 1 - sách cũ:

Hiển thị nội dung

*

Phòng giáo dục và đào tạo cùng Đào sinh sản ...

Đề thi Học kì 1 - Cánh diều

Năm học tập 2021 - 2022

Bài thi môn: Tiếng Anh lớp 6

Thời gian làm bài: phút

(không đề cập thời hạn phạt đề)

(Đề số 2)

I. Find the word which has a different sound in the underlined part.

1. A. teachers

B. desks

C. rubbers

D. rulers

2. A. pencil

B. help

C. lesson

D. new

3. A. lamp

B. play

C. stay

D. crazy

4. A. bookshelves

B. computers

C. relatives

D. presents

II. Choose the correct answer.

1. I always…………………………our grandparents good health và a long life.

A. hang

B. decorate

C. wish

D. bring

2. There are many beautiful ……………………………in our garden at Tet. They are really colourful.

A. trees

B. flowers

C. plants

D. balloons

3. This river is …………………………. There is a lot of waste.

A. important

B. interesting

C. noisy

D. polluted

4. ………………………. is the first person visiting your house at Tet.

A. first rooster

B. lucky money

C. rooster

B. apricot blossom

5. I can"t ............... my timetable.

A. finding

B. finds

C. find

D. finded

6. We …………… wash our hands before the meals.

A. should

B. won’t

C. shouldn’t

D. mustn’t

7. Where’s Tuan? He …………… juvì with his friends.

A. is playing

B. is doing

C. play

D. do

8. London is a big đô thị, but Tokyo is …………… than London.

A. the biggest

B. biggest

C. bigger

D. big

9. What …………….. your favourite sport?

A. do

B. does

C. are

D. is

10. He usually …………… in the morning.

Xem thêm: Soạn Văn 8 Bài Ôn Tập Và Kiểm Tra Phần Tiếng Việt, Soạn Bài Ôn Tập Và Kiểm Tra Phần Tiếng Việt

A. is jogging

B. jog

C. jogs

D. jogging

III. Rearrange given words to lớn make sentences

1. places/ we/ throw/ at/ public/ shouldn’t/trash/./

…………………………………………………………………

2. to/ this/ a/ she/ pagoda/ will/go/ Sunday/./

…………………………………………………………………

3. team/ going/ are/ plant/ trees/ our/ some/to/./

…………………………………………………………………

4. is/ in/ this/ the/ book/ store/ best/ the/./

…………………………………………………………………

5. to/ students/ uniform/ must/ wear/ Vietnam/ in /school/./

…………………………………………………………………

IV. Choose the correct option A, B, C or D for each the gap to lớn complete the passage below.

Ha Long Bay is in Quang Ninch Province. It has many (1) ……….. & caves. The islands are named after things around us. (2) ……….. the cất cánh you can find Rooster and Han Island và even Man’s Head Islvà. You must (3) ………..a boat ride around the islands – it’s essential! Tuan Chau is (4) ……….. isl& in Ha Long Bay. There you can (5) ……….. great Vietnamese seafood. You can watch (6) ……….. dances. You can join exciting (7) ………... Ha Long Bay is Vietnam’s most beautiful (8) ………..wonder.

1. A. rocks B. islands C. isl& D. lakes

2. A. On B. At C. In D. Over

3. A. lớn take B. taking C. take D. khổng lồ taking

4. A. the biggest B. big C. biggest D. bigger

5. A. to lớn enjoy B. enjoy C. enjoying D. enjoyed

6. A. historic B. good C. traditional D. difficult

7. A. activity B. acts C. activities D. actions

8. A. natural B. nature C. local D. international

V. Give sầu the correct size of the verbs

1. Every day she (get) …………..up at 5.00, but today she (get )…………………. up at 6.00

2. The children (walk) ………………………………to lớn school now

3. Lan never ( go ) ………………………………camping in winter

4. ……………………..David ( travel )………………………….. to lớn Viet nam giới by plane now?

ĐÁPhường ÁN

I.

1 - B; 2 - D; 3 - A; 4 - D;

II.

1 - C; 2 - B; 3 - D; 4 - A; 5 - C;

6 - A; 7 - B; 8 - C; 9 - D; 10 - C;

III.

1 - We shouldn"t throw trash at public places

2 - She will go khổng lồ a pagodomain authority this Sunday.

3 - Our team are going to plant some trees.

4 - This is the best book in the store.

5 - Students must wear unisize khổng lồ school in Vietphái mạnh.

IV.

1 - B; 2 - C; 3 - C; 4 - A;

5 - B; 6 - C; 7 - C; 8 - A;

V.

1 - gets - gets;

2 - are walking;

3 - goes; 4 - Is... travelling;

*

Phòng giáo dục và đào tạo và Đào tạo thành ...

Đề thi Học kì 1 - Kết nối tri thức

Năm học 2021 - 2022

Bài thi môn: Tiếng Anh lớp 6

Thời gian có tác dụng bài: phút

(không nhắc thời gian phạt đề)

(Đề số 3)

I. Supply the correct Tense or Form of the Verbs in parentheses.

1.She ……………… in the hospital. (NOT WORK)

2. They ……………… lớn a new apartment next month? (MOVE)

3. The children are here. They ……………… some models. (MAKE)

4. It’s time ……………… home page. (GO)

II. Choose the correct answer.

1. Boys often play soccer after school, but girls ……………… .

A. aren’t B. aren’t playing C. don’t D. don’t play

2. The bookstore is ……………… of the bakery.

A. the left B. next C. near D. in front

3. Find one odd word

A. better B. smaller C. worker D. hotter

4. On the street, there ……………… a bookstore, a supermarket và a toystore.

A. am B. is C. are D. be

5. I live sầu in a ……………… neighborhood. There are a lot of stores near my house.

A. quite B. quiet C. calm D. noisy

6. Mai’s apartment is ……………… than Nam’s.

A. modern B. moderner C. more modern D. most modern

7. Shh! The baby ……………… .

A. sleep B. sleeps C. is sleeping D. slept

8. It’s dinner time. I‘d better ……………… .

A. go B. khổng lồ go C. going D. am going

9. We are talking lớn firefighters và checking ……………… different fire trucks.

A. over B. in C. into lớn D. out

10. Which underlined part is pronounced differently ?

A. coffee B. see C. agree D. free

III. Read and match.

A

B

1. Shall we go there by bike ?

A. Me, too.

2. Can you help me, please ?

B. Yes, sure.

3. Would you like lớn play outside ?

C. Sorry, I can’t.

4. I’m so excited.

D. No, let’s walk there.

IV. Read the passage, và decide whether the statements that follow are True or False.

My grandma is my best friend. She is 68 years old. She lives with our family. She was a maths teacher at a secondary school. She likes getting up early and watering the flowers in our garden. She usually helps me with my homework. In the evening, she tells me interesting stories. She also listens khổng lồ me when I’m sad. I love her a lot.

1. The author’s best frikết thúc isn’t young.

2. She helps the author vị the housework.

3. She teaches maths at a secondary school.

V. Make the questions with the words underlined.

1. My parents are taking me to London this Saturday.

2. They often play soccer after school.

VI. Write the sentences with the cues given

1. Hue / be / busy / than / Da Nang / ?

2. I / vì chưng / gardening / tomorrow.

3. How many / bench / there / in your classroom ?

Đáp án Đề số 3

I. Supply the correct Tense or Form of the Verbs in parentheses.

1 - doesn"t work; 2 - Are they moving;

3 - are making; 4 - lớn go;

II. Choose the correct answer.

1 - C; 2 - D; 3 - C; 4 - B; 5 - D;

6 - C; 7 - C; 8 - A; 9 - D; 10 - A;

III. Read and match.

Xem thêm: Những Ngôi Nhà Cổ Nam Bộ Đẹp Nhất, Nhà Cổ Nam Bộ Hơn 100 Năm Tuổi

1 - D; 2 - B; 3 - C; 4 - A;

IV. Read the passage, và decide whether the statements that follow are True or False.